BMW lanseaza un nou geam de realitate augmentata. In timp ce restul industriei de automobile abia acum face pasi  pentru a implementa genul acesta de tehnologie, BMW va echipa in viitoarele modele de autovehicule cu Augmented reality.

BMW a prezentat “i Intercation Ease“, o cabina conceptuala pentru vehicule autonome, in cadrul CES 2020- The Global Stage for Innovation, ce a avut loc la Las Vegas.

Aceasta combina un scut impotriva vantului, ce are la baza tehnologia AR, o interfata contextuala si  lumini inteligente. Interior adaptabil care arata mai degraba ca interiorul unei camera de hotel de lux, decat ca o cabina de pasager al unui autovehicul.

 “Redefinim experienta mobilitatii, dar deschidem si o fereastra catre viitor si despre cum va arata normalitatea unei calatorii. Acest interior al masinii arata cum vom oferi clientilor nostri o mai mare libertate si o placere a experientei de a conduce un autovehicul intr-un spatiu dedicat interactiunii si comunicarii”, a declarat unul dintre membrii board-ului BMW AG.

BMW foloseste tehnologia Realitatii Augmentate, AR prin Panorama Head-Up Display care adauga un strat digital, creand o extensie a realitatii. Scaunele si board-ul devin suprafete inteligente pentru si mai multa interactiune datorita materialelor inteligente folosite de catre designeri.   

Asitentul Inteligent Personal foloseste date capturate prin senzori pentru a oferi in timp real soferului continut relevant in functie de situatie, timp si locul in care se afla. De exemplu, poate intui la ce se uita un pasager si ce vorbeste acesta cu alt pasager, poate suprinde punctele de interes vizual ale pasagerului si intelege intentia verbala ori gesturile acestora pentru a oferi informatii suplimentare relevante.   

Tot acest sistem al viitorului va fi disponibil din 2021 pe noul BMW iNext. BMW va pune la dispozitie consumatorilor 3 modele diferite de automobile autonome, in functie de preferintele pasagerilor.

Prin modul Explore, pasagerii se pot concentra mai mult pe exterior, in timp ce Asitentul Inteligent Personal poate adauga informatii despre punctele de interes din campul vizual al pasagerului. Acestia isi pot ajusta singuri gama de informatii primate pe parcursul rutei ori in proximitate. In timp ce pasagerii se concentreaza pe item-urile aratate de dispay-ul AR, acesta adauga si mai multe informatii, iar printr-un simplu gest al pasagerului  masina poate oferi si mai multe detalii.  

Modul Entertain, transforma masina intr-un teatru mobil, cu lumina ambientala lejera, in timp ce modul Ease ofera pasagerului relaxare si un ambient potrivit odihnei.

Acesta este experienta suprema a luxului, intrucat viata in masina nu va fi cu mult diferita fata de cea de acasa”, spune reprezentantii BMW. Pentru design-ul interiorului cabinei s-au folosit materiale inteligente, ce transforma scaunele in adevarate “instrumente” de relaxare si o coloana sonora cu sunete de calmare, create de designerul de sunet Renzo Vitale si compozitorul Hans Zimmer, laureate al Academiei de Film.

Sistemul AR folosit de BMW imprumuta anumite concept introduse anterior de Mitsubishi, Volkswagen si Nissan, dar le duce la un alt nivel prin interactiunea naturala si adaptarea la mediul inconjurator.


Pentru mai multe detalii despre Augmented reality in  conceptele dumneavoastra puteti sa ne contactati hello@conceptfactory.ro